Diferenta intre gestalt terapia integrativa si psihoterapia integrativa?

Desi inca nu am facut reclama programului de formare in psihoterapie, metoda gestalt terapie integrativa, am primit deja inscrieri si telefoane cu intrebari.

Intrebarea de azi:

Care este diferenta intre psihoterapie integrativa si gestalt terapia integrativa?

Raspunsul de azi:

In general psihoterapiile integrative sunt formate prin alaturarea unor teorii, metode si tehnici, luate din alte metode psihoterapeutice, fara ca una dintre acestea sa fie preponderenta. In cadrul acestei psihoterapii se disting abordari integrative “pure” si cele eclectice.

In gestalt terapia integrativa folosim fundamentul solid si clar al gestalt terapiei, caruia i-au fost integrate, acolo unde s-a dovedit necesar, util si posibil, elemente si tehnici din alte orientari: psihanaliza, psihoterapia adleriana, psihoterapie analitica, etc.

In plus, in Gestalt terapie integrativa se pune accentul si se lucreaza pe baza rezultatelor ultimelor cercetari din domeniul neuropsihologiei, a dezvoltarii copilului, a aplicatiilor clinice a metodei etc.

 

Vom publica in curand in articol extins pe aceasta tema, scris de Liselotte Nausner, coordonatoare singurului program formativ de gestalt terapie integrativa din Romania.

 

sursa imagine: Internet.

AICI gasesti informatii despre formarea in psihoterapie, metoda gestalt terapie integrativa.