Echipa: Ekkehard Tenschert MSc.

Formator si supervizor

in cadrul singurului program formativ de psihoterapie,

metoda Gestalt terapie integrativa, desfasurat in Romania

 

Sustine cursurile:

  1. Introducere în psihoterapia Gestalt integrativă cu copiii și adolescenții

Introducere în psihoterapia Gestalt integrativă a copiilor și adolescenților și rolul ei în sistemul de sprijin și suport dedicat acestora. Participanții la seminar vor primi informații referitoare la aspecte specifice ale stabilirii primului contact, clarificării scopului terapiei, prima discuție, diagnostic, lucrul cu părinții / mediul și în diversele cadre de lucru: terapie individuală, consilierea părinților, terapie în grup, terapie de familie.

Partea practică: participanții vor analiza posibilitățile unei comunicări corespunzătoare vârstei clienților și vor învăța despre utilizarea jocului, lucrului scenic și mediilor creative în lucrul psihoterapeutic cu copii și adolescenții.

 

  1. Efectuarea terapiilor individuale

Acest seminar oferă o privire de ansamblu asupra factorilor prin care acționează Gestalt terapia integrativă și asupra abilităților de bază și atitudinilor utile ale unei relații terapeutice, care derivă din aceștia. Sunt studiate fazele procesului terapeutic, de la primul contact până la finalizare și despărțire. Se acordă atenție propriei rezonanțe, gestionării fenomenelor de transfer și contra-transfer, precum și tulburărilor din procesul terapeutic. Participanții vor discuta despre necesitatea psihoterapeuților de a se îngriji în mod adecvat de propria persoană și vor analiza posibilitățile granițelor personale și a construirii unui sistem adecvat de susținere prin intervizare și supervizare.

Partea practică: se va exersa și reflecta cu privire la posibilitățile lucrului terapeutic pe baza principiilor de bază ale Gestalt terapiei integrative (de ex. atitudinea în dialog, proceduri fenomenologic, lucrul în Aici și Acum, diagnosticul procesual).

  1. Psihoterapia integrativă Gestalt cu copiii și adolescenții

Aprofundarea modului de intervenție în psihoterapia Gestalt integrativă a copiilor și adolescenților și rolul ei în sistemul de sprijin și suport dedicat acestora. Participanții la seminar vor primi informații referitoare la aspecte specifice ale stabilirii primului contact, clarificării scopului terapiei, prima discuție, diagnostic, lucrul cu părinții / mediul și în diversele cadre de lucru: terapie individuală, consilierea părinților, terapie în grup, terapie de familie.

Partea practică: participanții vor analiza posibilitățile unei comunicări corespunzătoare vârstei clienților și vor învăța despre utilizarea jocului, lucrului scenic și mediilor creative în lucrul psihoterapeutic cu copii și adolescenții.

 

Alte detalii:

  • Magistra of Science in Psychology (2012);
  • formare continua de specializare in psihoterapie pentru adolescenti si copii;
  • terapeut educational;
  • certificat EAGT (European Association for Gestalt Therapy);
  • 14 ani de experienta ca psihoterapeut.

AICI gasesti informatii despre formarea in psihoterapie, metoda gestalt terapie integrativa.