Gestalt terapia

1378470_505816412848380_50285789_n

Ce este Gestalt terapia ?

Cuvantul Gestalt provine din verbul german “gestalten” cu sensul de “a pune in forma, a da o structura.”

Nascuta in anii ‘50, in Statele Unite si ajunsa in Europa in anii ‘70 aceasta metoda de terapie isi propune sa dezvolte autonomia, responsabilitatea si creativitatea fiintei. Gestalt-terapia nu se limiteaza la un om individual, ci se concentreaza si pe interactiunile dintre individ si mediul sau personal, profesional sau social.
Fiind o sinteza, Gestalt Terapia precum un copac[1], îsi trage seva atât din orientari filosofice europene si orientale, curente psihoterapeutice cât si din terapii psiho-corporale.

Este o abordare holistica si promoveaza dialogul intre ganduri, emotii si senzatii corporale.

Cui se adreseaza Gestalt terapia integrativa?

Demersul gestaltist se adreseaza oricarei persoane aflate in cautare de sine sau intr-un moment in care are nevoie de ajutor pentru a trece printr-o criza sau un dezechilibru in viata personala, sociala sau profesionala. Este folosita in situatii precum: timiditate, situatii de separare, de pierdere, tulburari psihosomatice, anxietate, tulburari de alimentatie, impas existential, probleme de relatie, etc.

Gestalt terapia integrativa se adreseaza tuturor persoanelor, fie ele adulti, adolescenti sau copii, iar in functie de situatia concreta se poate aplica individual, in grup, in cuplu, in familii sau in organizatii.

Fondatori si istorie detaliata a Gestalt terapiei

Procedura de inscriere o gasiti AICI.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.