Echipa: dr. Ulla Diltsch

Formator si supervizor

in cadrul programului formativ de Gestalt terapie integrativa desfasurat in Romania

 

Sustine cursurile:

1. Dinamica de grup și analiza de proces – bazele teoretice ale dezvoltării terapiei de grup

În acest curs sunt explicate concepte ale dinamicii de grup cu ajutorul auto-conștientizării și reflexiei. Acestea sunt folosite în practica metodică în grup (practicum).

Partea practică: procesele de grup sunt evaluate și diagnosticate iar apoi rolurile și modelele de transfer sunt analizate. Cu ajutorul proceselor și procedurilor sunt discutate abordări teoretice specifice Gestalt terapiei integrative dar nu numai.

 

2. Observarea proceselor de grup

Scopul observării grupurilor este descoperirea importanței grupului social ca determinant fundamental al biosferei noastre.

Partea practică: prin exerciții și experimentare directă se trece de la perspectiva participantului la perspectiva observatorului. Crearea unui protocol de studiu face posibilă o dezbatere pe baza teoriei și practicii Gestalt terapiei integrative a analizei procesului de grup cât și a dinamicii grupului.

Alte detalii:

  • doctor in psihologie (1989);
  • formare suplimentara in psihoterapie centrata pe client, 1985-1988, OGWG – Societatea Austriaca pentru psihoterapie centrata pe client;
  • lector de Gestalt-terapie Integrativă la Danube University Krems și a Grupului de Lucru Austriac pentru Terapie și Dinamică de Grup (ÖAGG)
  • certificat ECP (European Association for Psychotherapy);
  • certificat EAGT (European Association for Gestalt Therapy);
  • 25 ani de experienta ca psihoterapeut.

AICI gasesti informatii despre formarea in psihoterapie, metoda gestalt terapie integrativa.